Klimakampen-mr.no

Tiltak for et bedre miljø

Det er svært viktig å være miljøbevisste, tenke grundig over det og gjennomføre tiltak for å bevare miljøet. Vi har ingen planet B, derfor må vi ta vare på jorden. Grunnet dagens samfunn så opplever vi flere miljø problemer enn før, og at miljøet blir stadig mer truet. Dette kommer av at vi befinner oss i et teknologisk- og forbrukersamfunn der komfort betyr mye.

Det er viktig med en bærekraftig utvikling for å sikre etterkommende, men å også tilfredsstille dagens befolking. Det er svært mye vi kan gjøre for bevare på miljøet vårt, små tiltak kan bety svært mye. Grunnet forbrukersamfunnet vi er oppvokst i så bruker vi enorm mye kostnader på klær, dette forårsaker forurensning overfor vår planet. Det blir utslippet en stor mengde med CO2 når vi produserer klær, dessuten så blir det brukt enormt mange liter også. En t-skjorte krever at vi bruker hele 1 400 liter vann, det tilsvarer 10 fulle badekar. Det er derfor viktig å være mer bevisst over klær og produkter du handler, kjøp helst brukt for å være med på å bevare samfunnet. I dag har bruktbutikker blitt svært populære.

Et annet tiltak å gjennomføre for å tenke mer samfunnsbevisst er å kutte ned på kjøtt. Kjøtt industrien slipper ut store mengder med co2, et eksempel på dette er storfekjøtt. Det blir sluppet ut hele 106 kilo co2 for hver 100 gram storfekjøttproduksjon.

Det er også svært viktig å unngå flaskevann, og heller drikke fra springen. Dersom du har falsker liggende rundt så må de kildesorteres og pantes.

Unngå produkter som inneholder palmeolje. Palmeolje er et av verdens mest brukte olje, og finne overalt som i blant annet sjampoen din, sminken din og hudkremen din. Denne oljen krever avskoging som medfører store utslipp av CO2. Dette skader ikke bare samfunnet vårt, miljøet og klimaet men OGSÅ oss og alle dyrearter som lever i regnskogen.

deejay