Klimakampen-mr.no

Sagt om klima

Mye sies om klima og miljø i det offentlige ordskiftet. Noen stikker nesen fram for å minne oss på konsekvensene ved våre utslippsmønstre og de påfølgende klimaendringene, atter andre ytrer seg for å legge en demper på denne debatten – og kanskje særlig rundt diskusjonen om hvorvidt klimaendrignene er menneskeskapte eller ei.

“Jeg spiller fiktive karakterer som ofte løser fiktive problemer. Jeg tror menneskeheten har sett på klimaendringer på samme måte, som om det var fiksjon.

—Leonardo DiCaprio

“Klima er hva vi forventer, været er det vi får”

— Mark Twain

“Klimaendringene bryr seg ikke om grenser – de bryr seg ikke om du er fattig eller rik, liten eller stor. Derfor kaller vi dette fenomenet global oppvarming , som krever global solidaritet.

— Ban Ki-moon

Hvordan kan det ha seg at selv med overveldende vitenskapelige bevis er det fortsatt noen som fornekter klimaendringene? Ikke overraskende er det de ikke-akademiske stemmene som er de høyeste, og det er bemerkelsesverdig hvordan mange økonomier, jurister, journalister og politikere framhever seg selv som eksperter på klimafeltet.

— Nicholas Stern

“Det snødde over fire tommer I New York i går. Så mye for globaloppvarming…”

— Donald Trump

deejay