Klimakampen-mr.no

Grønn hverdag

Forskning har vist at grønne omgivelser har en positiv effekt, både på humøret og på helsa. Selv om treningsstudioene har blitt mye mer behagelige og flotte å være i enn det de var før, gir ikke interiøret folk den samme effekten som frisk og grønn natur. Uansett hvor mye man prøver å simulere frisk luft og naturlig lys, vil et innemiljø aldri kunne måle seg med hvordan det faktisk er å være utendørs. Ikke bare får man vitamin D tilført på naturlig vis når man er ute i solen, men det er som regel mer oksygen i lufta enn det er i et typisk inneklima. Men det er dessverre ikke slik at alle uteområder kommer med de samme gode helsegevinstene.

Kom deg ut av byen

Mange er ikke klare over av det å bruke fritiden godt er viktig for livskvaliteten, men enda flere er nok lykkelig uvitende om forskjellen omgivelsene utgjør for helsa og humøret vårt. I byer er det ofte vanlig å se folk som jogger både på fortau og i parker. Det kan sikkert være hyggelig å jogge mellom kvartalene, men det er faktisk slik at parken er det beste stedet å jogge i urbane områder, siden det er mindre avgasser fra eksos og svevestøv i luften. Skal man få den største gevinsten, må man derimot lenger ut på landet, bokstavelig talt. Det aller beste er selvfølgelig å komme seg utenbys, og gjerne til et sted med litt variert terreng, som fjell- eller skogsterreng. Forskning har vist at utendørs vandring i fast takt i slike områder, såkalt hiking i friluft, faktisk forbrenner flere kalorier enn tilsvarende strekning på tredemølle innendørs.

Gå på grønt

For å få så mye grønn natur og frisk luft som overhodet mulig, er det derfor lurt å oppsøke naturen i alle sine former. Det viktigste er at man har godt fottøy, slik at føttene klarer seg helt til målstreken. For de som liker å være moteriktige på turen, kan det være en idé å prøve stilige Converse sko på tørt terreng. Faktisk er det mange som går til anskaffelse av hvite Converse for å skitne dem til og gi dem en røffere og mer trendy fremtoning. For de mer tradisjonelle anbefales det å ta en tur innom nærmeste sportsbutikk, hvor det er mulig å finne et stort utvalg tursko tilpasset ulike terreng. Stort utvalg gjør at man kan finne noe som passer i alle prisklasser, uansett hvor bevandret man skulle være.

deejay