Klimakampen-mr.no

Å tenke på miljøet i hverdagen

Synes du det er vanskelig å ta grønne valg i en hektisk hverdag? Her er åtte enkle tips til hvordan du kan tenke på miljøet i hverdagen. Det er enklere enn du tror!

1. Ta bena eller sykkelen fatt

Noe av det beste du kan gjøre i hverdagen er å ta bena eller sykkelen fatt. Hvis du jobber så langt unna hjemmet ditt slik at dette er umulig, bør du velge kollektivt istedenfor bil. De fleste byer og tettsteder i Norge har gode kollektive tilbud for tog, buss og trikk.

2. Reirkuler – absolutt alt!

Det koster så lite å resirkulere, men det kan bety så mye. Du bør resirkulere absolutt alt, selv gamle møbler eller restene fra byggmaterialene du har kjøpt på Byggmax. Også tekstiler skal resirkuleres, til og med gamle kluter.

3. Bruk handlenett på butikken

Når du skal handle bør du droppe den klassiske bæreposen i plast, og heller bruke et handlenett istedenfor. Bare husk at du må bruke handlenettet mange ganger for at det skal bli miljøvennlig, faktisk helt opp til hundre ganger. Du bør også resirkulere gamle handlenett, og aldri kaste de rett i søpla – selv hvor skitne de er.

4. Kjøp færre klær

Såkalt shoppestopp har vært populært i mange år allerede, og er et bra tilbake for å spare miljøet. Klær en nemlig en miljø- og klimaversting.

5. Spis vegetarisk

Å spise et vegetarisk kosthold er noe av det beste du kan gjøre for kloden. Men synes du det er litt vanskelig å kutte kjøttet, og trenger hjelp til å spise

mer miljøvennlig, da er du ikke alene. Heldigvis finnes det mange gode alternativer i butikkene nå om dagen.

6. Må du kjøre bil – velg bilkollektiv

Flere og flere velger bilkollektiv som et alternativ til privatbilen. Ikke bare er dette et miljøvennlig valg, men du tjener også masse penger på dette. Bilkollektiv er nemlig overraskende billig, og som regel får du tak i en bil når du trenger. Dette er delingsøkonomi på sitt beste!

7. Dyrk egne grønnsaker – om du kan

Jordbruk er svært ressurskrevende, men du kan faktisk dyrke dine egne grønnsaker – i hagen, på balkongen eller i vinduskarmen. Flere og flere byer tilbyr også parsellhager, hvor du kan leie en lite hageflekk hvor du kan dyrke det du vil. Et perfekt alternativ for alle som tar dette seriøst.

8. Fly mindre

Flyskam er i vinden som aldri før, men det betyr ikke at du aldri bør fly – bare at du bør være mer bevisst, og fly så lite som mulig.

Som du ser av tipsene over, handler det å være miljøvennlig om å være bevisst. Så ta grønne valg i din hverdag!

deejay